CroFan

Vrati se   CroFan > CroFan Life Forum > Život > Sex

Odgovori
 
Alati teme
Staro 02-01-12, 12:11   #1
crvena...
 
crvena... avatar
 
Registriran: 30-10-11
Poruke: 1,211
Imghost:
Pohvala 503
Početno Impotencija-poremećaj erekcije Users Flag!

Problem uspavanog penisa

Svaki muškarac je tijekom svog života barem jednom imao problema s erekcijom. . Koliko god muškarci šutjeli i tome, statistike govore svoje – skoro 50 posto muškaraca od 50te pa nadalje ima redovnih problema s impotencijom. A nije rijetkost da se s ovim problemom muče i mlađi muškarci.
-Užurbani način života, stres na poslu, konstantni umor i pritisak, utječu negativno na performens našeg najboljeg prijatelja. Koji nam u tim trenucima i nije tako drag.
Većinom se o impotenciji ne priča. Pogotovo rijetki muškarci to čine između sebe. Naravno shvatljivo je – velika doza srama je uvijek bila kočnica da se o uspavanom penisu priča otvoreno. Brojke govore da je muškarcu prosječno potrebno oko dvije do tri godine dok ne zatraži pomoć za svoj problem.
-Naravno impotencija ne utječe samo na onoga komu se ne može dignuti. Izravno je uključena i partnerica. Isprva žene pomišljaju da je problem u njima – nisu dovoljno seksi kako bi vas napalile, jednostavno ne uspijevaju nešto što su mogle prije. I to naravno itekako negativno utječe na njihovo samopouzdanje.

Impotencija se još naziva i erektivnom disfunkcijom, točnije poremećajem erekcije. Kao što i sami znate riječ je o nemogućnosti podizanja jedara kada je potrebno. A označava i nemogućnost održavanja erekcije tijekom seksualnom odnosa. Jednostavno u sred seksa se dogodi da mali uistinu opet postane mali.

Što uzrokuje impotenciju?
Opći stav je bio da je većina uzroka psihološke prirode. Danas istraživači ocjenjuju da je 70-80% slučajeva medicinskog uzroka: ateroskleroza je na prvom mjestu, a slijede komplikacije dijabetesa, prostatektomija (kirurško uklanjanje prostate) i lijekovi. Mnogi stručnjaci vjeruju da su negativna emotivna stanja koja nastaju kao popratna pojava ovog stanja, vjerojatnije više reakcija na iskustvo impotencije nego njezin uzrok. Psihološki problemi češće su uzrokom erektilne disfunkcije u mlađih osoba, dok su kod starijih muškaraca to obično fizički problemi. Budući da toliko puno fizičkih i psiholoških stanja može dovesti do erektilne disfunkcije, muškarci bi trebali smatrati kratkotrajne periode impotencije samo normalnom pojavom poput obične prehlade. (Zapravo, čak i prehlada može izazvati prolaznu impotenciju!) Česti uzrok impotencije je manjak kisika do kojeg može doći u mnogim situacijama u kojima je dotok krvi u penis nedovoljan. Erektilnu disfunkciju mogu izazvati oštećenja živaca u penisu ili maloj zdjelici te nedovoljne razine hormona.

Kako je za erekciju potreban niz preduvjeta, do impotencije može doći uslijed poremećaja bilo kojeg od njih. Niz preduvjeta uključuje živčane impulse u mozgu, kralježničnoj moždini, području penisa i odgovor u mišićima, fibroznim tkivima, venama i arterijama u i oko corpora cavernosa.
-Oštećenja arterija, glatkih mišića i fibroznog tkiva, često kao posljedice bolesti, čest su uzrok impotencije. Tijekom operativnog zahvata (npr. prostate) može doći do povrede živaca i arterija u blizini penisa, što rezultira impotencijom. Povreda penisa, kralježnične moždine, prostate, mokraćnog mjehura i male zdjelice može izazvati impotenciju, ako je došlo do oštećenja živaca, glatkih mišića, arterija i fibroznih tkiva corpora cavernosa.
Impotencija je nuspojava mnogih lijekova: antihipertenziva, antidepresiva, trankvilizatora (sredstava za umirenje), preparata za smanjenje apetita i cimetidina (antiulkusno sredstvo).
-Drugi potencijalni uzroci su pušenje koje utječe na cirkulaciju krvi u venama i arterijama, te hormonalni poremećaji, npr. manjak testosterona.


Simptomi
Karakterističan simptom impotencije je promjena u kvaliteti erekcije, bilo u tvrdoći penisa, sposobnosti održanja erekcije ili oboje. Jedan od indikatora fizičke impotencije, za razliku od psihološke, je nemogućnost doživljavanja ili održanja erekcije nakon jutarnjeg buđenja. Psihološka impotencija dolazi naglo i kao reakcija na nedavni događaj. Fizička impotencija razvija se postupno, ali kontinuirano, tijekom određenog vremenskog perioda. Muškarac koji ima impotenciju psihološkog podrijetla, u određenim slučajevima može imati erekciju, a u drugima ne. U slučaju impotencije koja traje duže od tri mjeseca i koja se ne može dovesti u vezu s nekim očiglednim stresnim događajem, lijekovima, alkoholom ili zdravstvenim stanjem, potrebna je intervencija urologa koji se bavi problemima impotencije.


Prevencija
-Obzirom da je impotencija u mnogim slučajevima uzrokovana smanjenim dotokom krvi iz blokiranih arterija, važno je održavati iste životne navike koje imaju oni iz visoko rizične skupine srčanih bolesnika. Ove navike uključuju: prehranu bogatu svježim voćem i povrćem, integralnim žitaricama i vlaknima, te s niskim sadržajem zasićenih masti i natrija. Konzumiranje alkohola treba biti umjereno. Izuzetno je važna redovita tjelovježba, a vrlo je važno prestati pušiti.

-Impotenciju može spriječiti stalna spolna aktivnost. Česte erekcije stimuliraju dotok krvi u penis. Važno je napomenuti da su erekcije najjače u snu, neposredno prije buđenja. Jesen je godišnje doba kada su razine muških hormona najviše, a spolna aktivnost najčešća.

-Kegelova vježba je jednostavna vježba koju najčešće prakticiraju muškarci s urinarnom inkontinencijom i trudnice. Može pomoći i u slučajevima gdje je erektilna disfunkcija posljedica poremećene krvne cirkulacije. Osnovna tehnika sastoji se od stezanja i opuštanja mišića male zdjelice koji kontrolira uriniranje. Kako je mišić unutarnji i ponekad ga se teško izolira, liječnici često preporučaju vježbati ga za vrijeme mokrenja. Preporuča se mišić stezati sve dok se mlaz urina ne uspori ili prekine, a zatim ga opet pustiti. Potrebno je napraviti 5-15 kontrakcija, svaka u trajanju od 10 sekundi. Vježba se provodi 3-5 puta dnevno.

-Ukoliko je problem uzrokovan nekim lijekom, potrebno je da pacijent s liječnikom razmotri njegovu alternativu ili smanjenje doze. U liječenju visokog krvnog tlaka, manja je vjerojatnost da će npr. ACE inhibitori, za razliku od mnogih drugih preparata, uzrokovati seksualnu disfunkciju.

-Često se impotencija, bez obzira na etiologiju, liječi nekim oblikom psihološke, biheviorističke, seksualne ili kombinirane terapije. U takvim slučajevima dobro je uključiti i partnera, bez obzira da li je seksualna terapija dio liječenja ili nije. Terapija može olakšati period adaptacije nakon početka ili po završetku liječenja.
tekst preuzet sa:
budi.in
prirucnikbolesti.blogger.ba
__________________

Najlješe riječi na svijetu:mama,mama i mama...
crvena... je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 12:16   #2
crvena...
 
crvena... avatar
 
Registriran: 30-10-11
Poruke: 1,211
Imghost:
Pohvala 503
Početno Users Flag!

-da se dotaknemo i muških "bolesti"
Kakvo je Vaše iskustvo sa ovim poremećajem,dali ga imate ili ne pricate o tome?
Što biste napravili da se i Vama dogodi da jednostavno se ne možete "uzbuditi",kako biste partnerici rekli ili bi jednostavno odbili sex pod nekom izlikom?
Dali biste pokušali sami riješiti taj problem ili bi potražili pomoć stručnjaka?

Kakvo je Vaše mišljenje opcenito o tome
__________________

Najlješe riječi na svijetu:mama,mama i mama...
crvena... je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 12:44   #3
Balegar
Ajme meni nije mi dobro
 
Balegar avatar
 
Registriran: 09-08-10
Poruke: 6,651
Imghost:
Pohvala 5,560
Početno Users Flag!

Njemam i nijesam imao takih problema. Dižem jedro te plovim kada imam želju za plovidbom i naravno volim kratke rute
__________________
Samo guraj dalje. Samo guraj dalje. Napravio sam svaku grešku koja se mogla napraviti, ali ja sam samo nastavio gurati dalje.
Balegar je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:07   #4
posrnuo
 
posrnuo avatar
 
Registriran: 06-12-10
Poruke: 660
Imghost:
Pohvala 519
Početno Users Flag!

…molim autora teme da ispravi početak "Svaki muškarac je"
u "Skoro vaki muškarac je"…
…u suprotnom ću zahtijevati detaljnu provjeru napisanog štiva…
__________________
...otvoriš li širom prozore Suncu da rasvijetli dušu,
mogla bi te dočekati totalna pomrčina…...
posrnuo je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:27   #5
Toljagar
 
Toljagar avatar
 
Registriran: 03-09-10
Poruke: 7,120
Imghost:
Pohvala 4,561
Početno Users Flag!

impontencija je pretežno stvar psihe , trenutno nemam problema , kad poželim sex funkcionira a kad ne , to nije disfunkcija nego jednostavno neču
kod takvog poremečaja ima i fizičkih razloga , povečanje prostate , razne upale , ali

najgore je psihički , nekakva trauma ail tako neš , bez problema bi išao liječniku

bolest ili disfunkcija nije sramota , sramota je da te lažni sram spriječi ozdraviti

kolko vidim bitna je jutarnja erekcija , zato pod materijalnom i krivičnom odgovornošču izjavljujem
Ihhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaa frrrrrrrrrrrrrrrrr
Toljagar je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:29   #6
crvena...
 
crvena... avatar
 
Registriran: 30-10-11
Poruke: 1,211
Imghost:
Pohvala 503
Početno Users Flag!

-da baš tako,bitna je jutarnja erekcija
a kako znati dali ju imaš?-da si ju imao u snu(osim ak ne osjetiš,vidiš,)
__________________

Najlješe riječi na svijetu:mama,mama i mama...
crvena... je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:30   #7
Toljagar
 
Toljagar avatar
 
Registriran: 03-09-10
Poruke: 7,120
Imghost:
Pohvala 4,561
Početno Users Flag!

po hladnim nogama , spavam na leđima i jorgan postane planina
Toljagar je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:34   #8
crvena...
 
crvena... avatar
 
Registriran: 30-10-11
Poruke: 1,211
Imghost:
Pohvala 503
Početno Users Flag!

Prvotno napisano od Toljagar Vidi poruku
po hladnim nogama , spavam na leđima i jorgan postane planina
ha ha ha

ali isto tako možeš staviti narukvicu od markica(ili slicnog nečeg) oko penisa,i u stanju erekcije se strga ili napukne;ako kojim slučajem Ne Vidiš planinu ili nemaš hladne noge
__________________

Najlješe riječi na svijetu:mama,mama i mama...
crvena... je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 13:58   #9
Toljagar
 
Toljagar avatar
 
Registriran: 03-09-10
Poruke: 7,120
Imghost:
Pohvala 4,561
Početno Users Flag!

obečo mu svečano da ga nikad neću sputavati , jadnik ionako čami sam ili sjedi na jajima

jutarnja erekcija zavisi i o nakupljanju tekučine tokom noći , pun mjehur ju isto može izazvat
Toljagar je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 14:05   #10
crvena...
 
crvena... avatar
 
Registriran: 30-10-11
Poruke: 1,211
Imghost:
Pohvala 503
Početno Users Flag!

Prvotno napisano od Toljagar Vidi poruku
obečo mu svečano da ga nikad neću sputavati , jadnik ionako čami sam ili sjedi na jajima

jutarnja erekcija zavisi i o nakupljanju tekučine tokom noći , pun mjehur ju isto može izazvat
ma ok,sve to stoji
ali ako idemo onim pitanjem:kada muskarac odbija sex,zena ne zna zasto
i ona se posluzi sa onim trikom i vidi ima li njen muskarac erekciju ili ne-i tako ustvari "sazna" sto je u pitanju
__________________

Najlješe riječi na svijetu:mama,mama i mama...
crvena... je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 02-01-12, 14:14   #11
Toljagar
 
Toljagar avatar
 
Registriran: 03-09-10
Poruke: 7,120
Imghost:
Pohvala 4,561
Početno Users Flag!

Prvotno napisano od crvena... Vidi poruku
ma ok,sve to stoji
ali ako idemo onim pitanjem:kada muskarac odbija sex,zena ne zna zasto
i ona se posluzi sa onim trikom i vidi ima li njen muskarac erekciju ili ne-i tako ustvari "sazna" sto je u pitanju
da , čuo za taj štos, ali ljudi glupi
ak imaš problema sa erekcijom more bit i fizički problem , pa kaj nemre i maldi čovijek dobit neš na prostati il mjehuru
Toljagar je odsutan   Odgovori s citatom
Staro 20-02-12, 20:49   #12
misko
 
Registriran: 20-02-12
Poruke: 1
Imghost:
Pohvala 0
Početno

ljudi imam 24god.erekciju imam ok,al kad sam sa devojkom bude mazenja cvrst je bas cim stavim kondom opusti se oslabi nije to to! To se desava nekad,sta moze da bude to? Zbog cega se desava to?

sta da radim? Kad me mazi i sve ostalo sto ide uz to hoce da pukne od cvrstine cim stavim kondom pocine da da slabi ta cvrstina! Dovoljno mi je da je vidim bez majce meni se digne,a posle to znate! Da nije zbog kondoma? Imam zelju a to mi se desava,dal je zbog raspolozenja? Bas me zanima sta moze da bude?

Preuredio tili : 20-02-12 u 20:56 Razlog: spojeno
misko je odsutan   Odgovori s citatom
Odgovori

Oznake
erekcije, impotencija, impotencijaporemećaj

Alati teme

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sva vremena su GMT +1. Vrijeme je 05:15.

Posjetite CroFan Forum prijateljske stranice
Tehno.in Slobodni.net No1tutorials CroFan CroFan CroFan CroFan

        BannerFans.com